20 Aralık 2012 Perşembe

Android telefonlarda neden root önerilir?

Root Nedir?


"Root" android işletim sistemi üzerinde en genel yetkilerin sahibi olan kullanıcının adıdır. Bu aslında linux tabanlı işletim sistemlerinden gelir. Yani android işletim sisteminde yapacağımız root işlemi kullandığımız telefonda yapacağımız işlemlerde daha fazla hak sahibi olmamız akıllı telefonumuzu daha esnek bir şekilde kullanabilmemizi sağlar.

Android'de neden root gereklidir? Root işleminin faydaları nelerdir?

Root tanımında dediğimiz gibi akıllı telefonumuzu daha iyi yönetebilmek, daha esnek kullanabilmek  üzerinde daha yetkili işlemler gerçekleştirebilmek için root işlemi yapmamız gereklidir. Android sistemlerde sistemi düzenleme, ram temizleme, orjinal romlardan farklı modlar içeren romlar yükleme vb işlemler için mutlaka root yani yetkili kullanıcı olmanız gereklidir.

Fakat fazla yetki verilmesi her zaman kullanıcı için hayırlı olmayabilir. Acemi bir kullanıcıya aşırı yetkinin verilmesi android işletim sistemine ve akıllı telefonun donanımsal olarak zarar görmesine kadar zarar verebilir. Root işlemi cihaza sonradan yapılır. Android cihazın default değerinde kullanıcıya root yetkisi verilmemiş şekilde geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder